Elektrikli Kamyonlar

Milli Elektrikli Kamyonet En Kısa Sürede Yollara Çıkıyor

Milli Elektrikli Kamyonet En Kısa Sürede Yollara Çıkıyor Otomotiv dünyasının artan trendi elektrikli araçlar ile alakalı ülkemizden de güzel haberler gelmeye devam ediyor. ABD ve Avrupa öncelikle olmak suretiyle birçok ülkeye elektrikli vazife araçları ihraç eden Pilotcar, şimdi de yerli elektrikli mini kamyonet projesini yaşama geçirdi. 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip olunan için P-1000 ismi verilen 2 kişilik elektrikli mini ticari aracın Eylül ayından ardından ön satışına başlanması, Ekim ayında da yollarda olması planlanıyor. Pilotcar, yüzde 90 yerlilik oranıyla ilerlettiği P-1000 ile bilhassa Avrupa’da süratle büyüyen kent içi dar alan teslimatlarından hisse kapmayı hedefliyor.

Milli Elektrikli Kamyonet

Bu kapsamda, üretilecek araçların minimum yüzde 60’ının ihraç edilmesi planlanıyor. Elektrikli mini kamyonetin başlangıç ücretinin 110 -120 bin TL olacağını belirtildi. Pilotcar’ın kurucusu ve genel müdürü Şükrü Özkılıç, mevzu bahis vasıtada ilk etapta üzerindeki kurşun asit pil paketi bulunacak. AB deneme kriterlerine ( WLTP ) göre 120 km menzil  kıymeti  yakaladıklarını  söyleyerek şunları söyledi:

“Ancak bu menzilin bilhassa ülkemizde bir çok bölgede kafi olmayacağını düşünmüyoruz. Bunun için 2 değişik güç depolama kapasitesine sahip lityum pil paketini araçlarımıza entegre etme sürecine başladık. Sene  sonunda hazır olacak. Bu pil paketleri ile 200 ve 300 km olmak suretiyle  2 değişik  menzil  hedefimiz var.

Bu hususta Türk firması olan IMECAR ile ortak istikametten hareket ediyoruz. ”Onay belgeleri alınan ve 55 km/s sürate sahip mini kamyonetin üst yapısız şasi versiyon, açık kasa, kapalı kasa ve çöp toplama kasası olmak suretiyle 4 değişik sürümü bulunuyor. Projedeki ana hedeflerinin  ithalat  olacağını bildiren Özkılıç şunları söyledi: “Özellikle Avrupa’da mini elektrikli araçların piyasa paylarının ciddi artacağını öngörüyoruz.”

Milli Elektrikli Kamyonet

İlk etaptaki hedefimiz toplamda senelik 1000 tane aracı seri olarak üretip, satmak. Bu araçların minimum %60’nın ihraç etmek istiyoruz. Hedefimiz  imalat sayılarını arttırıp, maliyetlerimizi daha fazla da düşürerek Türkiye‘de de KOBİ ve esnaflarında tercih edebileceği bir marka olabilmek. Bunu da bilhassa e-ticaret şirketleri, kargo şirketleri, belediyeler ve kamu kuruluşları gibi bu araçların  kullanımına  uygun  alanlarda pazarlamayı planlıyoruz.

Türkiye’de söz sahibi bazı birkaç firma ile anlaşmalarımızı da yaptık.”
Özkılıç, hafif ticari bünyesindeki bir ileri adımlarının mini otobüs ve van olacağı bilgisini de paylaştı.

Pinterest

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu