Elektrikli ArabalarMitsubishi

2023 Mitsubishi Outlander PHEV İncelemesi

2023 Mitsubishi Outlander PHEV İncelemesi

Mitsubishi’nin amiral gemisi SUV’unun yeni bir plug-in hibrit kardeşi var.

Mitsubishi, etrafta performans modelleri ve oldukça sıkıcı SUV filosu ile son bir süredir biraz durgundu. Ancak Japon otomobil üreticisini segmentte güçlü bir rakip olarak yeniden kuran firma, yeni Mitsubishi Outlander ile bir dönüş yaptı. Ancak, 2022 model yılı için göze batan bir hata vardı. 2022 Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid hala eski modelin aynısı. Bu modelin kesinlikle yenilenmeye ihtiyacı var.

Yenisinin geleceğini biliyorduk ve bilgi akışı düzenli olarak geliyor. Ama şimdi, yeni Outlander PHEV sonunda tam olarak ortaya çıktı.

Mitsubishi, tarifi tutturduğunu söylüyor. Yeni Outlander PHEV‘in bir SUV ile ilişkili tüm olumlu özellikler ve “elektrikli bir araca özgü çevre bilincine sahip verimlilik” ile birlikte geldiğini iddia ediyor. Pazarlama dışı konuşmada, kendinizi kötü hissetmeden bir SUV sahibi olacağınız anlamına gelir.

Önde, 131 beygir gücü ve 144 lb – ft torka sahip 2.4 litrelik dört silindirli bir motor bulunuyor. Ancak ön ve arka motorlar, 114 hp ve 134 hp de önceki modele göre %40 ‘lık bir güç artışı var. 20 kWh pil takımıyla birleştiğinde, bu, WLTP döngüsünde ölçülse de, yalnızca elektrik kapasitesiyle iddia edilen 54 millik ( 87 km ) bir menzil sağlıyor.

Ortalama bir Türk işe günde 20 km gittiği için 2023 Mitsubishi Outlander PHEV uzun süre elektrikle kolayca gidebilir. Önde ve arkada elektrik motorlarının olması, aynı zamanda mekanik bağlantısız bir 4WD sistemine sahip olduğu anlamına geliyor.

Daha büyük pil, menzil hakkında çok fazla endişelenmenize gerek kalmadan klima kontrolü gibi ihtiyaçlarınızı çalıştırmanıza da olanak tanır. Ek bir bilgi olarak Mitsubishi, benzin deposunun boyutunu 56 litreye ( 14.8 galon’a ) çıkardı.

Yeni Outlander Plug-In Hybrid, normal, Asfalt, Çakıl, Kar, Çamur, Güç ve Eco dahil olmak üzere yedi sürüş moduyla standart olarak gelir ve bunların tümü, otomobilin farklı koşullarda dengelenmesine yardımcı olmak için Süper Dört Tekerlekten Çekiş Kontrolü AWD ile çalışır. Sistem, Lancer Evolution tarafından ünlü hale getirilen Aktif Yaw Control’ü zaten içeriyor ve söylentilere bakılır ise, Ralliart Outlander’ın bir versiyonunu bile geliştirebilir.

Mi-Pilot, Adaptif Hız Kontrolü, Şeritte Kalma Yardımı ve hız sınırı algılamadan oluşan bir başka yeni özellikleri de mevcut geliyor.

Duygusal açıdan bakıldığında, yeni dış görünüşü dikkat çekiyor. On farklı renk opsiyonuda mevcuttur. İç mekan da ise, en son teknoloji, yüksek kaliteli malzemeler, yumuşak dolgu ve bir dizi standart özellik gibi görünen donanım ile ileriye doğru dev adımlar atılmış.

MMC Başkanı ve CEO’su Takao Kato, “Yaşam döngüsü değerlendirmesi açısından düşük CO2 emisyonları ve çevresel etkisi ile tamamen yeni Outlander PHEV modeli bugün karbon nötrlüğü için en iyi çözüm olarak kabul edilebilir” dedi. “Neşeli, çevre dostu bir sürüş sunan elektrifikasyon teknolojimiz ve her türlü hava ve yol koşulunda güvenlik ve gönül rahatlığı için dört tekerlekten kontrol teknolojimizle, bu yeni Outlander’ın sürüşü daha da keyifli ve tatmin edici hale getireceğinden eminiz. “

Donanım seviyeleri ve fiyatlandırması, global olarak satışa sunulduğunda 2022’nin ikinci yarısında açıklanacak. Ancak Japonya’da dört donanım ve hem beş hem de yedi koltuklu konfigürasyonlar var.

Pinterest

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu