Elektrikli ArabalarGenel

2021 Elektrikli Araba Fiyatları ve Çıkış Tarihleri

Yazı İçeriği

2021 Elektrikli araba fiyatları yazımızda Sedanlardan süper arabalara, kamyonlardan SUV’lara kadar geniş bir değerlendirme yaptık.

Elektrikli otomobiller üzerindeki heyecan doruk noktasına ulaşmaya başladığında, hem yeni hem de eski otomobil üreticileri satışların arttırmak için yarışıyor. Önümüzdeki on yıl inanılmaz derecede ilginç görünüyor. Çünkü bunların hepsinin arzulu bir düşünce olup olmadığını ya da tüketicilerin tamamen elektrikli bir otomobil devrimine tamamen giriş yapmaya hazır olup olmadığını öğreniyoruz. Bu yazımızda önümüzdeki yıllarda yollarda canlı görmekten en heyecan duyduğumuz elektrikli otomobilleri derledik.

GMC Hummer (Çıkış Tarih: 2021)

Ufukta bizi heyecanlandıran elektrikli araçlardan biri de GMC Hummer‘ın yeniden doğuşu. Bir zamanlar GMC, çevre için çok kirli olan bir markaydı. Şimdi, bir yakıtlı motoru olmadan, ancak bir raf pil ve üçe kadar elektrik motoruyla geri dönüyor. Yeni Hummer, lüks ve yetenekli bir arazi aracı olmanın yanı sıra konforlu bir kara yolu kruvazörü olmayı vaat ediyor. GM, aktarma organlarından 1.000 beygir gücü ve tekerleklerde 11.500 lb-ft tork vaat ediyor. Motorda yaygın olarak kullanılan tork ölçüm sistemini kullanarak daha gerçekçi ancak yine de olağanüstü güçlü 850 lb-ft bekliyoruz.

Lagonda All-Terrain (Çıkış Tarih: 2023)

Aston Martin, Lagonda adını sıfır emisyonlu güç aktarım teknolojileriyle çalışan lüks araçlar dizisi olarak yeniden canlandırarak hisselerini korumaya alıyor. Henüz Lagonda All-Terrain hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Bunun dışında Aston‘un yeni DBX modeli ile aynı platform üzerine inşa edilecek. Aston Martin‘in yakın zamanda ayrılan CEO’su Andy Palmer‘a göre, yaklaşık 300 mil menzile sahip olacak ve performans açısından Aston Martin‘in yakıtla çalışan araçlarına eş değer olacak. Aston Martin‘e göre, konsept 2019’da ilk kez gösterildiğinde: “Bu, evde birini görkemli bir kırmızı halı etkinliğinden uzaktaki bir bilimsel araştırma laboratuvarına fırlatan bir araba.” olarak algılandığı söyleniyor.

Aspark Owl (Çıkış Tarih: 2020)

Sırada ki araba daha belirsiz ama heyecan verici elektrikli araçlardan biri. Bilinmeyen bir Japon şirketinden geliyor. Ve adı Owl. Bir çift 40-kW elektrik motoru dört tekerleğin hepsine birleşik 429 hp ve 563 lb-ft tork gönderiyor ki bu çokta iyi bir detay. Çılgınca bir güç demek. Bununla birlikte, hafif şasi ve tamamen karbonlu gövde, ağırlığı yalnızca 1,900 lbs’ye düşürüyor. Owl, 0-62 mil / saat süresinin iki saniyenin altında olduğunu iddia ediyor. Bazı kaynaklarda 1,6 saniyeye düştüğü belirtiliyor. İki saniyelik bir zaman muhteşem olacaktır.Üretim için planlanan 50 arabanın her biri için 4,4 milyon dolarlık fiyat etiketini haklı çıkaracaktır.

Lucid Air (Çıkış Tarihi: 2021)

Lucid, 2001’den beri sessizce gözlerden uzakta kalmayı tercih ediyor. Bir California pil teknolojisi şirketi. Daha yakın zamanlarda, Suudi parasını kullanan şirket, tamamen yeni bir elektrikli sedan üretmek için Arizona‘da yeni bir fabrikanın temelini attı. Lucid Air, çift elektrikli motorları ve 113 kWh’lik uzatılmış menzilli pil paketi tarafından üretilen 1.080 beygir gücü ile Tesla Model S ve Porsche Taycan‘a meydan okumayı vaat ediyor. Rakiplerinden ayıran bir detayı ise rakiplerinden daha geniş iç mekana olacak. Ayrıca 20 dakika da 300 mile kadar şarj edebilecek gibi görünüyor.

Nissan Ariya (Çıkış: 2021 Sonu)

Nissan, Leaf ile EV üretiminin ilk aracı idi. Ariya, onun ikinci tamamen elektrikli aracı olacak. Ariya için birkaç nedenden dolayı heyecanlıyız. Birincisi, planlanan üretim aracı aslında ender rastlanan bir konsepte benziyor. İkincisi ise, Nissan‘ın yeni yarı otonom sürüş sistemi olan ProPilot 2.0′a sahip olacak olması. Tesla‘ya baskı yapacak bir detay bu. Diğer önemli noktalar arasında dört tekerlekten çekiş sağlayan çift motor, 300 millik bir menzil sağlayacak. ABD’de satış rakamı ise yaklaşık 40.000 dolarlık bir fiyat etiketi olacak.

Rivian R1S (Çıkış: 2021)

Rivian, son on yıldır yavaş, sabırlı bir oyun oynuyor. Şirketin kendi geliştirdiği platformu temel alan bir SUV ve crossover üretmeye hazırlanıyor. SUV yedi kişiye kadar oturabilir. 7,716 lbs’ye kadar güç üretebilecek. Sırasıyla 240 mil, 310 mil ve 400 mil menzile sahip olacak. En güçlü versiyon, 3.0 saniyede 0-60 mil / saat hıza ulaşabilecekken, temel model hala 4,9 saniyede saygın bir süreye sahip olacak.

Tesla Cybertruck (Çıkış Tarih: 2022)

1970’lerden beri yola çıkan en garip çocukça araç tasarımlarından birini görmekten kim heyecanlanmaz ki? Tabii ki, sokaklar için temel güvenlik standartlarını bile kabul etmeyen üst yapı ile yola çıkmasının bir yolu yok. Bu yüzden bir yetişkin tasarımı devraldığında gerçekte nasıl göründüğünü görmekten heyecan duyuyoruz. 2022’de yapılması bekleniyor.

Lordstown Dayanıklılığı

Lordstown Endurance’ın pazara girdiğini görmekten heyecan duyuyoruz. Çünkü politik olarak motive edilmiş bir elektrikli kamyonun neye benzediğini görmek istiyoruz. GM‘nin Lordstown fabrikası 2019’da kapattı. Bu, Başkan Trump‘ın vermediği bir söz haline geldi. Lordstown Motors birlikte karıştırıldı ve Lordstown Endurance, gerçek bir kampanya aracına dönüştürüldü. Başkan Yardımcısı Pence, aracın açılışında parti-politik bir konuşma yaptı. Trump’ın Lordstown‘u idare etmesi daha sonra 2020 Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyon için önceden kaydedilmiş bir video bölümünde ağır bir şekilde savunuldu. Kamyon hakkında, dört tekerlekten çekişli bir göbek motor sistemine sahip olması ve 250 millik bir menzile sahip olması dışında pek bir şey bilinmiyor.

Ford F-150 Electric (Çıkış Tarih: 2021)

Elektrikli kamyonlara gelince, tüm gözler Ford F-150 üzerinde olacak. Elektrik gücü konusunda alaycı ve geleneğe batmış insanlara hitap edecek gibi duruyor. Aynı zamanda, elektrikli araçların çevresel olumlu yönlerine ilgi duyan yeni müşterilere hitap etmeli ve Ford’un kamyon pazarındaki sağlam tutuşunu sürdürmesine yardımcı olmalıdır. Ford bunu biliyor. ilk gerçek atıfımız, prototip elektrikli kamyonun geleneksel pikaplarla yüklü 1.000.000 libre vagon çektiği bir tanıtım gösterisidir.

Lotus Evija (Çıkış Tarihi: 2021)

Başlangıçta, Lotus Evija elektrikli hiper otomobil 2020’de yola çıkacaktı. Ancak küresel salgın bu planı patlattı. Bunun yerine, 2.000 bg’lik Evija 2021’de piyasa çıkacak. Lotus, 2.000 kW’lık pili ve iki elektrik motoruyla, abartılı bir beygir gücünün yanı sıra 1.253 lb-ft tork vaat ediyor. Lotus, Evija‘nın iki saniyeden kısa sürede 0-60 mil / saate çıkacağını söylüyor. Ancak bu onun sihirbazlık numarası değil. Lotusun test sürücüsü Gavan Kershaw, “70-80 mil hızla gidip gaza bastığınızda, durma noktasından daha fazla performans elde ediyor. Hethel’deki (Lotus’un test pisti) düzlükler oldukça kısalıyor,” dedi.

Ford Mustang Mach-E (Çıkış Tarih: 2021)

Ford, Mustang adını elektrikli bir SUV‘da kullanarak, Ford’un bir elektrikli SUV için Mustang adını kullanma fikrinden nefret eden meraklıları kazanma görevini kendisine devasa bir görev olarak belirledi. Yine de, temel modelde 332 hp ve 417 lb-ft tork ile görücüye çıkıyor, GT versiyonu ise çılgınca 459 hp ve 612 lb-ft tork verecek. Ford meraklılarını kazanmasa da, yine de kitlesel pazarda iyi satacak. Meraklıları yine de normal Mustang satın alacak. Bu yüzden Ford’un her iki şekilde de kaybetmesi olası değil.

BMW iNext (Çıkış Tarihi: 2021)

BMW‘nin iNext SUV‘i, otomobil üreticisinin yeni nesil elektrikli araçları için amiral gemisi olmaya hazırlanıyor. BMW‘ye göre, 400 millik bir menzile, Seviye 3 otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak ve üremek için mükemmel bir araç olacak. Aynı zamanda iNext olarak adlandırılmayacak ve iX adıyla piyasaya sürülecek. En güçlü versiyon 522 hp üretecek. Uzun menzilli versiyon ise iki elektrik motoru kullanarak 610 hp üretecek.

Mercedes-Benz EQS

Mercedes, küçük EQC crossover‘dan başlayarak yepyeni bir elektrikli otomobil serisine sahip. Yine de daha çok ilgilendiğimiz şey sedan. Şu anda çok az bilgi var. Ancak 2021 Münih Otomobil Fuarı‘nda bazılarını görmeyi umuyoruz. Hali hazırda bildiğimiz bir şey, bunun Mercedes‘in amiral gemisi elektrikli sedanı olacağı. Otomobil üreticisinin iç alanı en üst düzeye çıkaran modüler MEA mimarisine dayanacağı. En önemlisi, Tesla Model S‘ye doğrudan rakip olacak.

Pinterest

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu