2022 GMC Elektrikli Hummer İncelemesi

Yazı İçeriği

2022 GMC Elektrikli Hummer, Amerika’nın askeri ikon simgesine yeni bir güç kaynağı.

General Motors 2009’da H3‘ün üretimini bitirdiğinde Hummer‘ın sonuncusunu gördüğümüzü düşünmüştük. Ardından GMC, Superbowl‘da Hummer‘ın dönüşünü ima eden bir teaser fragmanı yayınladı. 2022 GMC Elektrikli Hummer, resmi olarak bir başka büyük spor etkinliği olan 2020 Dünya Serisi‘nde görücüye çıktı. Kendisinden önceki herhangi bir GMC veya Hummer modelinin aksine, bu yeni kamyon, içten yanmalı motoru olmadan tamamen elektrikle çalışıyor.

GMC Hummer, Tesla Cybertruck veya Rivian R1T satın alabilecek üst düzey bir kamyon alıcısını hedefliyor. Yeni Hummer sadece etkileyici bir elektrikli aktarma organına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda ilk kez kamyon alıcılarını çekmek için bol miktarda arazi kiti ve teknoloji de içeriyor.

Sağlam Tasarım

Orijinal sivil Hummer H1, askeri bir araçtan türetildi ve H2 ve H3 daha az sağlam kökene sahip olmasına rağmen, dıştan çok tabiri caiz maço görünüyordu. GMC Hummer, bir bağlantı far çubuğu gibi fütüristik unsurlar eklerken geçmiş Hummer modellerinin kutu şeklini koruyor. Yan profilin şekil bize eski H2 SUT‘u hatırlatıyor. Ancak motorlu bir sürgülü kapağına ve altı konumlu GMC’nin MultiPro Bagaj Kapağı özelliğine sahip Sürücüler ayrıca bir Toyota Tundra veya 4Runner gibi elektrikli arka camı indirebilir.

Off-road yetenekleriyle ilgili olarak, Extreme Off-Road Paketi, 18 inç jantlar, 35 inç Goodyear Wrangler All Territory MT lastikleri, gövde altı zırhı, kaya kaydırıcıları ve gövde altı kameraları bulunuyor. Daha fazla yüksekliğe ihtiyacınız varsa GMC, Hummer‘ın 37 inç’e kadar lastikleri barındırabileceğini söylüyor.

Bu Araçta Askeri İç Mekan Aramayın

Hummer, H1‘den H2 ve H3‘e geçerken sözde lüks bir marka haline geldi. Neyse ki GMC, Denali alt kuşaklarından lüks hakkında bir iki şey biliyor. Hummer kabini, bir Denali‘ye ve hatta birinci sınıf malzemelerle bir Cadillac rozetine layık görünüyor. Sürücünün önünde, 12,3 inçlik bir ekran geleneksel göstergelerin yerini alırken, 13,4 inçlik bir dokunmatik ekran multimedia görevini yerine getiriyor. Yeni GM araçlarından beklediğimiz gibi, multimedya sistemi kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto gibi detaylar içeriyor.

Sürgülü arka cama ek olarak, yolcular standart Infinity Çatının bir parçası olarak şeffaf Gökyüzü Panellerini kaldırarak bir açık hava deneyiminin de tadını çıkarabilirler. Bu paneller, motorun oturacağı yerde bulunan Hummer‘ın boş depolama alanına sığar.

Elektrik İle Üretilen Güç

GMC, yeni Hummer için iki farklı aktarma organı duyurdu. Temel iki motorlu tahrik sistemi 2023’e kadar gelmeyecek ve hala ne kadar güç ürettiğini veya menzilinin ne olduğunu bilmiyoruz. Üç motorlu sürücü sistemi, e4WD‘ye giden inanılmaz bir 1.000 beygir gücü ve 11.500 lb-ft tork üretiyor. Bu sistem aynı zamanda tork dengeleme ve kamyonun tekerleklerini farklı yönlerde döndürmesine olanak tanıyan bir CrabWalk işlevi görüyor. GMC, üç motorlu modelin bir şarjla 350 milden fazla gidebileceğini ve 10 dakikalık hızlı şarjla neredeyse 100 mil menzil gidebileceğini belirtiyor.

Hummer‘ın elektrikli aktarma organları, menzilden fazlasını sunar; o da hızlı. Watts to Freedom özelliği ile tahrik sistemi. 0-60 mil / saate sadece üç saniyelik bir kalkış ile ulaşabiliyor.. Kamyon ayrıca, iki inç kadar yükselebilen, mükemmel yerden yükseklik ve su geçişi sağlayan Uyarlamalı Sürüş Kontrolü ile de donatılmış durumda.

Fiyatlandırma ve Rekabet

GMC, 2022 Hummer‘ı temel iki motorlu model için 79.995 $ ‘dan şatışa sunacak. Adaptive Air Ride, Extract Mode ve CrabWalk paketleri de eklendiğinde ise 89.995 $’ dan satılacağını ifade ediyor. Bu modellerin en kçtü ihtimal ile 2024 İlkbaharında ve 2023’te gelmesi bekleniyor. Bu başlangıç MSRP, Hummer‘ı 39.900 $ ‘dan başlayan ve üç – motor modeli için 69.900 $’ dan başlayan Tesla Cybertruck‘un oldukça üstüne çıkarıyor. Henüz bir Cybertruck üretimi görmediğimiz için, ikisini karşılaştırmak zor, çünkü Hummer çok daha kaliteli bir iç mekana sahip olabilir.

Üç motorlu Hummer için 99.995 $ ödeyebilirsiniz. GMC ayrıca 112.595 $ ‘a bir dizi ek özellik içeren bir Edition 1 donanım paketi de sunuyor. Hummer, 70.000 $ ‘ın biraz altında başlayacak olan yeni Rivian R1T elektrikli kamyonetinin rakibi olarak bizi daha çok etkiliyor.

Pinterest
Exit mobile version