Tam Elektrikli Pick Up Karşılaştırması 4 Cengaver

Yazı İçeriği

Tam Elektrikli Pick Up Karşılaştırması.GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Bollinger B2.

Bundan on yıl önce, günlük kullanılan tamamen elektrikli araba sürücüsü diye bir şey yoktu. Ta ki 2010 yılında Nissan Leaf ortaya çıkana kadar. Tesla Model S ise 2012’ye kadar adı bile duyulmadı. Şimdi zamana günümüze hızlı bir şekilde gelin ve işlerin ne kadar çok farklı bir hal aldığını düşünün. Tüm büyük otomobil üreticisi, kamyonetler de dahil olmak üzere neredeyse tüm segmentler de Elektrikli arabalarını piyasaya sürmek için bir birleri ile yarışıyorlar. Aslında, bu araçların henüz yola çıkmamış olmalarına rağmen, elektrikli kamyon savaşları resmen başladı. Hepsini yollarda görmemize çok bir zaman kalmadı tabi ki.

Bu elektrikli kamyonların en son ortaya çıkanı 2022 GMC Hummer. 1.000 beygir gücü ve 11.500 lb-ft tork (bu bir yazım hatası değil gerçek değerler) ile yeniden doğmuş Hummer. Aynı zamanda yakında çıkacak Tesla Cybertruck, Rivian R1T ve Bollinger B2 ile doğrudan karşı karşıya gelecek bir elektrikli süper kamyon. Bu Amerikan yapımı ve üretilmiş pilli elektrikli kamyonların tümü, savaşa kendi benzersiz tasarım ve detaylarını yansıtıyor. Hepsinin kendine göre artı ve eksileri var. Ama merak edilen konu, hangisi daha üstün?

Hayati özelliklerinin çoğunun zaten mevcut olduğu göz önüne alındığında, birçok karşılaştırmanın ilkini yapmanın zamanı geldi.

Tam Elektrikli Pick Up Karşılaştırması

Tasarım Detayları

Dörtlünün en dinamik görünüşlü olanları Hummer, Cybertruck ve Bollinger B2. Ancak Hummer, orijinal H1‘e geri dönüyor ve Hummer hayranları burada gördüklerini beğenmeli. Çok daha geleneksel kamyon tasarımı nedeniyle Rivian R1T‘yi tercih etmeyenler çok fazla olabilir. Ve sonra Bollinger B2 var. Sağlam stili, neredeyse amaca yönelik bir tasarıma sahip eski Land Roverlardan ilham almış gibi görünüyor.

Dört kamyonun da iç mekanları, dış tasarımlarını temsil ediyor. Hummer‘ın iç kabini, askeri kökenlerinden esinlenmiş. 13,4 inç dokunmatik ekran ve 12,3 inç sürücü göstergesi ekranıyla fütüristik bir görünümle harmanlıyor. Cybertruck‘un içi, tüm ana kontrollerin tek bir büyük dokunmatik ekranda yer aldığı bir uzay gemisinde bulabileceğiniz bir şeye benziyor. Bu arada Rivian R1T daha muhafazakar görünüyor. Ancak bu kesinlikle çekici olmadığı anlamına gelmiyor. Genel kabin düzeni genel olarak yeni araçlarla daha uyumlu olsa da, 15,6 inç dokunmatik ekrana sahip. Bollinger B2‘nin iç mekanı büyük ölçüde askeri esintili ve kesinlikle kitlesel çekiciliği yok.

Önemli Özellikleri

GMC, onlarca yıllık kamyon yapım deneyimine sahip ve bunu herkes biliyor. MultiPro Bagaj Kapısının altı işlevsel fonksiyonu var. CrabWalk ile 4 Tekerlekli çeker sistemi son derece yaratıcıydı. Hummer ayrıca ayarlana bilinen bir havalı süspansiyon ile donatılmıştır.

Tesla, geleneksel bir tasarım yerine Cybertruck‘ları bir çelik kasa olarak tanımlıyor. 6,5 fit uzunluğunda ve paslanmaz çelikten yapılmış. Dışarıya doğru uzanan bir lamba tasarımı var. ayrıca belirtelim, Zırhlı Camlara da sahip.

R1T‘nin Tank gibi görünüşü ve aracın genişliğini zeminin tabanının altına ve doğrudan kabinin arkasına uzatan kargo bölmesi gibi kendine özgü harika özellikleri var. Bu, kolayca kamp sevenlerin hemen hemen tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

B2‘nin en belirleyici özelliği, 16 fit uzunluğa kadar nesnelerin doğrudan merkezden geçmesine olanak tanıyan ön kapısıdır. Bir kez açıldığında, beş fitlik, dokuz inçlik kargo zemini iki fit daha uzatan katlanabilir arka duvar da var. Ayrıca çıkarılabilir kapılarını, pencerelerini, tavan panellerini ve ön camını da tasarım detayları olarak belirtelim.

Menzil, Güç ve Performans

Bu karşılaştırma için, her kamyonun üst paketlerinin verilerini kullanıyoruz. Maksimum menzil arıyorsanız, Cybertruck, üç motor kurulumuyla tahmini 500 miliyle (800 km) tam size göre olabilir. Tesla, 2.9 saniyelik 0-60 mil / saat (100 km / saat) süresi olduğunu ve tahmini 800 hp ve 1.000 lb-ft gücünde olduğunu iddia ediyor.

Hummer Edition 1, yaklaşık 1.000 hp ve tekerleklerde şaşırtıcı bir şekilde 11.500 lb-ft’ye güce sahip. Yine resmi menzil resmi olarak açıklanmadı ancak GMC 350 mil ( 560 km ) olarak tahmin ediyor.

R1T, 750 hp ve 829 lb-ft değerine ve iddia edilene göre 400 mil ( 650 km ) menzile sahip. Yaklaşık üç saniye içinde 0-60 mil / saate ( 100 km / saat ) çıkması bekleniliyor.

B2, birleşik 614 hp ve 688 lb-ft için çift elektrikli motoruyla donatılmıştır.100 km hıza sıfırdan yalnızca 4,5 saniyede çıkabiliyor. Ancak tek bir şarjla yalnızca 200 mil ( 320 km ) yol gidebiliyor.

Yük Taşıma Kapasiteleri, Çekme Kapasiteleri ve Pil Boyutları

Yine, burada en yüksek paketleri baz alarak karşılaştırma yapacağız. Maalesef bu verilerin hiç biri Hummer için henüz yayınlanmadı. Yine de, sahip olduğumuz verileri karşılaştırmaya devam edeceğiz.

Cybertruck‘ın çekme kapasitesi 14.000 pound ( 6.350 kg ) ve taşıma kapasitesi 3.500 pound (1.587 kg ) olarak belirtilmiş. Pil boyutu henüz açıklanmadı. Ancak önceki tahminleri baz alırsak, tahminen 250 kWh civarında olabileceğini ön görüyoruz.

R1T, 180 kWh’ye kadar bir aküye ve 11.000 pound ( 4.989 kg ) maksimum çekme oranına sahiptir. Yük kapasitesi ise 1.760 pound ( 0.798 kg ) ‘dur.

Bollinger B2‘nin 7.500 pound’a ( 3.401 kg ) kadar çekebileceğini ve 5.001 pound’a ( 2.268 kg ) kadar yük taşıyabileceğini ve 120 kWh pil paketine sahip olduğunu söyleniyor.

Bu kamyonun yük ve çekme yeteneklerini maksimum seviyeye getirebilmek de mümkün. Yeni 2021 Ford F-150‘nin, doğal olarak havalandırılan 5,0 litrelik V8 ile donatıldığında 3,325 pound ( 1.508 kg ) maksimum yük kapasitesine ulaşabiliyor. Çekme kapasitesi 3,5 litrelik EcoBoost V6 ile çalıştırıldığında 14.000 pound’a ( 6.350 kg ) ulaşıyor. Ancak iki tekerlekten çekiş ve Max Trailer paketini de seçmeniz gerekir.

Fiyatlandırma

2022 GMC Hummer Edition 1, 112.595 $ ‘lık fiyat etiketiyle hiçte ucuz değil. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde, daha ucuz (ancak daha az güçlü) modeller piyasaya çıkacaktır muhtemelen. Ancak, en uygun fiyatlı Hummer yine de size 79.995 $ ‘ı mal olacaktır.

Rivian R1T 69.000 dolardan başlıyor. Ancak söylentilere göre bu rakam biraz düşebilir. Yine de, en ucuz Hummer‘dan 10 bin dolar daha uyguna mal oluyor.

Bollinger B2 de ucuza gelmiyor. Alıcılardan 125.000 $ ‘ın üzerinde para vermeleri isteniyor.Ayrıca ön siparişiçin ise 1.000 $’ lık iade edilebilir depozito isteniyor.

Karşılaştırmanın en uygun modeli ise Cybertruck. 39.990 $ ‘lık başlangıç ​​fiyatı ile kazanan oluyor. Tabii ki, bu tek motorlu RWD modeli için geçerli. Yine de, tam donanımlı bir üç motorlu AWD kamyon 69.900 dolara alınıyor. Evet, en üst düzey Cybertruck, temel R1T ile neredeyse aynı ve temel Hummer‘dan 10.000 $ daha ucuza alınabiliyor

Yukarı da belirtiğimiz fiyatlar tabi ki ABD’de sahip olabileceğiniz rakamlar. Ülkemize geleceği hakkında her hangi bir bilgiye sahip değiliz. Geldiğini var sayarsak iki katından daha fazlasına alınabileceğini ön görebiliriz.

Peki, bu kamyonlardan hangisi sizin için en iyisi? Yorumlarda tercihinizi belirtebilirsiniz.

Tam Elektrikli Pick Up Karşılaştırması

Pinterest
Exit mobile version