Ford, Tamamen Elektrikli F-150’ye Doğru Büyük Bir Adım Attı

Tamamen Elektrikli F-150. Yakında satışa çıkacak olan 2021 Ford F-150, Blue Oval‘in uzun ömürlü tam boyutlu kamyonunun önceki nesillerinden farklı olacak. Bu yeni nesil sadece benzinli hibrit versiyon değil, aynı zamanda tamamen elektrikli bir versiyon da sunacak. Ford‘un Tesla ve Nikola‘nın tüm dikkatleri çekmesine izin vereceğini gerçekten düşünen var mı? 2022’ye kadar piyasaya çıkması planlanmasa da, Ford şimdiden ilk pilli elektrikli pikap için temelleri (kelimenin tam anlamıyla) hazırlıyor.

Bloomberg‘e göre Ford, Dearborn, Michigan kamyon fabrikasının yanında F-150 EV üretimini idare etmekle görevlendirilecek yeni bir tesis inşa etmeye başladı. Toplamda yaklaşık 300 yeni işçiye ihtiyaç duyulacak. Her şey plana uygun giderse, ilk elektrikli F-150 prototipleri gelecek yıl yeni montaj hattından çıktıktan sonra test etmeye başlayacak.

Anonim kaynaklar doğru olduklarını iddia etse de, Ford bu test planlarını resmi olarak onaylamadı. Dearborn tesisi, 2021 F-150 üretimi için yeniden cihazlar yapmak amacıyla Eylül ayında iki hafta süreyle kapatılacak. Missouri, Kansas City‘deki ikinci bir F-150 fabrikası, Ekim ayında yeniden işleme sürecine girecek. Ancak, risklerin daha yüksek olamayacağı yer tamamen elektrikli F-150‘dir.

Tesla ve Nikola’ya ek olarak, Ford’un diğer büyük rakibi de yaklaşan GMC Hummer olacak. Tamamen elektrikli bir Chevy Silverado ve GMC Sierra da yapım aşamasında. Kısa süre önce Ram kendi kamyon elektrifikasyon planlarını onayladı.

Altın Yumurtlayan Tavuk F Serisi

Ancak F Serisi, Ford’un altın yumurtlayan tavuğu. Geçen yıl yaklaşık 900.000 modeş satıldı. Ve yaklaşık 42 milyar dolar gelir elde edildi. F Serisi, analistlere göre, Ford‘un kârının çoğunu sağlıyor. Bu F-150 EV prototiplerini 2021’de bir ara yolda görmeyecek olsak da, Ford neler olacağına dair bir ön izleme yaptı. Önceki nesil F-150 sac metalli ilk prototip, geçen yaz 1 milyon pound ağırlığında ki yük trenlerini ve diğer F-150‘leri çektiği bir gösterinin parçası olarak ortaya çıktı.

Önümüzdeki iki yıl içinde, satışa sunulan tamamen elektrikli bir F-150‘nin yanı sıra Tesla Cybertruck, GMC Hummer, Rivian R1T ve Lordstown Endurance da bunlardan sadece birkaçı olacak.

Tamamen Elektrikli F-150

Pinterest
Exit mobile version