General Motors 2025 Yılına Kadar 30 Yeni Elektrikli Aracı Piyasaya Sürecek

General Motors 2025 Yılına Kadar 30 Yeni Elektrikli Aracı Piyasaya Sürecek

General Motors, herkesin elektrikli bir aracının olmasını istiyor.

General Motors‘un önümüzde ki birkaç yıl içinde portföyünü elektriklendirmek için bazı büyük hedefleri var. Daha dün, GM‘nin bu planlarının ayrıntılarını açıklayacağını öğrendik. ve bunun ile ilgili bir yazı paylaşmıştık. Yazımıza burayı tıklayarak göz atabilirsiniz. Zaten ayrılmış olan 20 milyar doların yanı sıra ek fonunun da, birkaç yeni elektrikli aracın hızlandırılmış lansmanına ayrılması bekliyoruz.

Bu haftaki sanal toplantıda, Küresel Otomotiv Konferansı’nda Başkan ve CEO Mary Barra, GM‘nin önümüzdeki beş yıl içinde en az 30 elektrikli araç piyasaya sürmeyi planladığını ve 27 milyar dolarlık bir yatırımın arttığını açıkladı. Barra kendinden emin bir şekilde “İklim değişikliği gerçek ve herkesi elektrikli bir arac sahibi yaparak bunun bir parçası olmak istiyoruz” dedi. GM‘nin planı, Mercedes-Benz gibi diğer otomobil üreticilerinin benzer şekilde cesur elektrifikasyon hedeflerini takip ediyor.

Planlanan 30 yeni elektrikli arabanın üçte ikisinden fazlası Buick, GMC Cadillac ve Chevrolet modelleriyle ABD pazarında satılacak. GM fabrikasından yakın zamanda ortaya çıkan elektrikli araçlar arasında GMC Hummer ve Cadillac Lyriq yer alıyor. Aslında, Hummer‘ın geliştirilmesinden elde edilen dersler GM‘nin uzun vadeli planlarını hızlı bir şekilde hayata geçirmesini sağladı. Cadillac Lyriq 2022‘nin ilk çeyreğinde geldiğinde, planlanan zamandan dokuz ay önce piyasada olacak.

Hedeflerini desteklemek için GM, bugün ile 2025 arasında elektrikli araçlara 27 milyar dolar ayıracak. Bu, küresel salgın öncesindeki 20 milyar dolarlık bir artışla. GM ayrıca Ultium pil teknolojisi ile hızlı ilerlemeler kaydetti ve tahmini menzil şimdi tam şarjla 400’den 450 mil’e kadar yükselecek.

Pil takımının Chevy Bolt EV‘de bulunan pil teknolojisinden yüzde 40 daha ucuz olduğu iddia edilirken, ikinci nesil Ultium paketlerinin onuncu yılın ortasında piyasaya sürülmesi planlanıyor. GM‘nin EV sürümlerini yükseltmesini sağlayan Ultium sistemidir. Diğer üç GMC Ultium aracı yolda. Dört Cadillac ve bir Chevy kompakt crossover da şirketin planlarının bir parçasını oluşturuyor.

Global Ürün Geliştirme, Satın Alma ve Tedarik Zincirinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doug Parks, “GM‘nin EV geliştirme süreleri hızlanıyor ve maliyetler hızla düşüyor” dedi. “Ultium EV programlarımızın ilk nesilden itibaren karlı olmasını bekliyoruz.”

Küresel olarak 1 numaralı elektrikli araç satıcısı olmak için açık bir planla GM, mücadeleyi sadece Tesla‘ya götürmeye değil, aynı zamanda geleneksel rakiplerinden daha hızlı elektrikli bir seriye geçiş yapmaya hazır.

Pinterest
Exit mobile version