Fordun İlk Elektrikli Kamyonu F-150 Lightning

Ford’un elektrikli kamyonu için mükemmel bir isim belirlendi. F-150 Lightning

Ford, performansa dayalı bir F-150 Lightning adını takalı uzun zaman oldu aslında. Firma, aracın adını yeniden canlandırmakla ile ilgili aslında ilgisiz görünüyordu. Ancak son zamanlarda çıkan bir söylenti, elektrikli F-150 için artık geri adım atmak istemediğiydi. Ford F-150 Lightning‘in ilk elektrikli kamyonunu tanıtmak için hazırlık yaptığını resmen açıkladı. Artık söylentiler tamamen doğrulanmış oldu. 2022 Ford F-150 Lightning, resmi olarak 19 Mayıs 2021’de Ford‘un Dearborn‘daki Dünya Merkezinde görücüye çıkacak. Dünyanın görmesi için aynı anda canlı yayın da tanıtılacak.

Ford Başkanı ve CEO’su Jim Farley, “Ara sıra, durumları alt üst eden ve oyunu değiştiren yeni bir araç gelir (Model T, Mustang, Prius, Model 3). Şimdi F-150 Lightning geliyor,” Ford Başkanı ve CEO’su Jim Farley. “Amerika’nın yaklaşık yarım asırdır en sevdiği araç dijitale geçiyor. Tamamen elektrikli F-150 Lightning, bir elektrik kesintisi sırasında evinize güç sağlayabilir. Orijinal F150 Lightning performans kamyonundan bile daha hızlı. Sürekli olarak geliştireceğiz. dedi.

Fordun İlk Elektrikli Kamyonu F150 Lightning

Bir hatırlatma olarak, orijinal F-150, 1993 yılında bir Ford Özel Araç Takımı (SVT) ürünü olarak piyasaya sürüldü. Sadece kısa bir süreliğine satıldı. 240 beygir güç üreten 5.8 litrelik bir V8 ile güçlendirildi. İkinci nesil Lightning, 1999’da 340 hp (daha sonra 380 hp) üreten, çok daha güçlü 5,4 litrelik süper şarjlı V8 ile piyasaya çıktı. Ford’un elektrikli Lightning orjinalini geride bırakacağına dair iddiasına inanmak zor değil. Orijinal kamyonun saatte 60 mil hızına ulaşması yedi saniyeden fazla sürüyordu. Süper şarjlı model ise sprinti 5,4 saniyede tamamlayabildi.

Yeniden tasarlanan F-150 Lightning‘in resmi olarak açıklanan bir özelliği yok. Ancak söylentiler, 300 millik bir sürüş menzili ile 400 hp’nin üzerinde güç üreteceğini tahmin ediyor. Farley, “Geleceğin kamyonu, Amerikan imalat katedrali ve en gelişmiş fabrikamız olan Ford Rouge Kompleksi‘ndeki Ford-UAW çalışanları tarafından kalite ve sürdürülebilirlik taahhüdü ile inşa edilecek,” dedi.

Üretimin 2022 baharında başlaması planlanıyor. Yani Lightning, Tesla Cybertruck ile savaşmak için tam zamanında gelmeli.

Pinterest
Exit mobile version