Elektrikli Volkswagen 2024 de Yeni Tesiste Üretilecek

Vw‘nin Hannover Fabrikası 2024’te üç yeni premium Elektrikli Volkswagen 2024 de üretimine başlayacak.

Ağustos ayında, Volkswagen‘in Ticari Araçlar bölümü, 2022’den itibaren Volkswagen ID gibi tamamen elektrikli araçların üretimine hazırlanmak için Almanya Hannover üretim tesisini yeniledi.

Volkswagen, 2024’ten itibaren Volkswagen Group ailesindeki diğer markalar için tamamen yeni üç orta boy SUV üretmek üzere Hannover fabrikasının seçildiğini duyurdu. Fabrika elektrikli araba kadrosuna sayısız ekleme yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 680 milyon Euro ( yaklaşık 6.170.660.000 Türk Lirası ) tutarında bir yatırımla inşa edilecek olan tesise yep yeni bir üretim hattının eklenmesi anlamına geliyor.

Volkswagen, hangi premium markaların Hannover fabrikasında üretilecek elektrikli orta boy lüks Suv’ları henüz açıklamadı. Ancak çok fazla seçenek var. Bunlardan biri, Audi‘nin 2018’de üretime giren ilk tam elektrikli crossover olan Audi e-tron‘un devamı olabilir. Ancak Bentley, Bugatti, Lamborghini ve Porsche arasında, hangi marka veya modelin elektrikli versiyonun üreteceği belirsiz.

Bentley, geçtiğimiz yıllarda elektrifikasyon konusunda daha ciddi hale geldi. Şirket, 2021’de iki yeni plug-in-hybrid modelini ve 2025’te ilk tam elektrikli aracını, çok sayıda uluslararası emisyon kurallarına uymak için 2030’a kadar % 100 pilli elektrikli bir marka olma yolunda ilerliyor.

Volkswagen Commercial Vehicles Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Carsten Intra, yaklaşan elektrikli lüks Suv‘ları “orijinal amiral gemisi projeleri: premium, %100 elektrikli ve yüksek otomatik” olarak adlandırıyor ve Hannover fabrikasının “garantili verimlilik ve en üst düzeyde üretim kalitesi” için seçildiğini söylüyor.”

Volkswagen ID.Buzz, Hannover’in diğer markalar için birinci sınıf elektrikli SUV‘lar üretmesine kadar bir test çalışması olabilir. Klasik VW Microbus’un modern bir yeniden tasarlanan modeli olan Buzz, ilk olarak 2017 Detroit Otomobil Fuarı‘nda gösterildi. Retro ve muhteşem görünüyor. İki motorlu bir AWD sistemi ve 300 milden fazla sürüş menzili ile tanıtımdan itibaren yaklaşık 40.000 $ ‘a mal olması bekleniyor.

Pinterest
Exit mobile version