Citroen e-C4 Elektrikli Otomobil (2021) İncelemesi

Citroen, benzinli ve dizel motorlu muadilleriyle eşzamanlı olarak Citroen e-C4 hatchback‘in pille çalışan versiyonunu piyasaya sürerek elektrikli otomobil pazarına ilgi uyandırmayı umuyor.
Bu, Citroen’in tarihi ve mirasına yeniden alevlenen ilgisini canlandıran ve aynı zamanda bu sözde çamur tıkayıcılar da bulacağınız tıknaz tavrın bir kısmını vererek SUV’un acımasız yürüyüşünü tutuklamaya çalışan bir aile hatchbackidir.

Eski C4, temelde daha az iyi bir Ford Focus olması nedeniyle unutulabilir ve başarısız olurken, yenisine, C4 Cactus‘ün piyasaya sürülmesinden bu yana markaya geri dönen bireysellik alevini taşıyan bireysel bir stil verildi. Bunu büyük bir iyileştirme ve verimlilik vaat eden elektrikli bir aktarma organıyla birleştirdiğinizde, 1970 GS‘den beri çift şeritli en bireysel aile otomobilini elde edersiniz.

Yine de Citroen‘in düşüneceğinizi umduğu kesinlikle budur. Yeni Citroen C4 ve Citroen e-C4 tasarımcısı Marc Pinson bize ‘ Bu pazar segmentin de çok sayıda yetenekli araba var, ancak hepsi çok standartlaştırılmış. C-hatch‘e akıcı bir tavan ve coupé benzeri bir görünüm vererek bir şeyler katmak istedik.

Ancak SUV’un kitlesel çekiciliğini de ekledik. “
Garip bir karışım gibi geliyor ama metalde gerçekten iyi çalışıyor. Hafifçe yükseltilmiş sürüş yüksekliği ve yan kaplama crossoverness‘ı gösteriyor, ancak altı ışıklı fastback profili, 1960’lara kadar uzanan bir Citroen temasının devamı niteliğindedir.
Bize Citroen C6‘yı getiren adamdan beklediğiniz gibi, özellikle bagaj kapağı camını ikiye bölen arka spoyler ve LED aydınlatmanın çarpıcı kullanımıyla ilginç ayrıntılarla damlayan güzel görünümlü bir araba.

Yazı İçeriği

Citroen e-C4 tasarımı bu, peki stratejisi ne olacak?

Dikkatinizi çekecek ilk şey, birkaç ayrıntı farklılığının yanı sıra, tamamen elektrikli e-C4 ve ICE ateşlemeli C4’lerin aynı görünmesi. Evet, Citroen e-C4 bir dizi mavi çıkartma alır (kaporta rengine bağlı olarak), ancak yolda, ikisi arasındaki farkı anlamak için uzman bir göz gerekir. Bu, e-C4‘ü bağırtmadan elektriğe geçmek isteyenler için ideal bir seçim yapar.

Citroen’in PSA kardeş markaları Peugeot ve Vauxhall tarafından uygulanan stratejinin aynısı; e-208, e-2008, Corsa-e ve Mokka-e dıştan içten yanmalı motorlu kuzenleriyle neredeyse aynıdır, PSA’nın elektrikli ve ICE arabalarının aynı büyük teknoloji ortaklığına sahip üretim hattı üzerine inşa edilmesine izin veren EMP2 platformunun uyarlanabilirliği için harika bir reklamdır. Bu aynı zamanda Citroen‘in şimdilik orta büyüklükteki aile hatchbackini benzinli, dizel ve elektrikli formlarda sunma konusunda benzersiz olduğu anlamına geliyor.

Citroen e-C4’ün şu anda pek çok doğrudan rakibi yok, ancak bunun hızla değişmesini bekliyoruz. Şu anda, Hyundai Ioniq, Nissan Leaf, Volkswagen ID.3, şimdilik ana elektrikli aile hatchback seçenekleridir.

Citroen e-C4’ün içerisi nasıl?

E-C4, Citroen için ilginç bir adım atıyor. C5 Aircross‘un tamamen dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence kurulumunun bir geliştirmesini alıyor (bu, aracın işlevlerinin çoğu için dokunmatik ekranın kapsamlı kullanımı anlamına geliyor) ancak ondan bir tasarım özelliği oluşturacak şekilde entegre edildi.

Sat-nav grafikleri bir yana, ekran net ve canlı bir şekilde görüntülenir ve hareket halindeyken elinizi dinlendirebileceğiniz bir rafın altında olması sayesinde dokunmatik ekran kutusu kadar iyi çalışır. Altındaki klima kontrolünü çalıştırmak için bir dizi fiziksel düğme eklenmesi de son Citroen‘lere göre memnuniyetle karşılanan bir gelişmedir.

Bir aile arabası olarak, orta konsolda çok sayıda köşe ve kuytu alanlar olduğu gibi, koltuklar arasında da kolayca erişilebilen USB soketleri ve saklama kutuları olduğu için iyi çalışıyor. Citroen e-C4 ayrıca bir kablosuz telefon şarj cihazı, baş üstü ekranı ve ön yolcu için tablet standları içeren bir dizi aksesuar ve seçeneğe dikkat çekiyor.

Elbette, orta konsoldan şanzıman geçişini değiştirerek ve onu ön panele monte düğmelerle değiştirerek daha fazla alan serbest bırakılabilir miydi? Otomatik ICE C4‘lerle aynı kontrolü paylaşarak birkaç Euro tasarruf etmek günü kazandı gibi görünüyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Citroen’in Advanced Comfort koltuklarının en son versiyonu, özetlerini karşılamada başarılı. Yüzeyde 15 mm kalınlığında dokulu bir köpük tabakası içeren yüksek yoğunluklu köpük ile iyi boyutlandırılmış ve cömertçe doldurulmuşlardır. Hem yumuşak hem davetkar hem de hareket halindeyken destekleyici olmayı başarırlar – ideal bir kurulum.

Arka koltuk alanı, bol diz ve baş mesafesi ile etkileyici – eğimli tavan çizgisi göz önüne alındığında iyi – ancak daha geniş bir ID.3‘ten ziyade bir VW Golf ile karşılaştırılabilir hissediyor.
380 litrelik bir bagaj alanına ve ekstra rahatlık için iki seviyeli bir bagaj tabanına sahiptir. Bölünmüş bagaj tabanı, panel en üst konumdayken, ağır nesnelerinizin üstünden geçecek bir kenar olmadığı anlamına gelir.

Citroen e-C4’ü sürmek nasıl bir duygu?

Citroen, en son aile otomobilinden maksimum huzur ve zarafet elde etmek istiyorsa, o zaman takdire şayan bir şekilde başarılı olmuştur. İçeri girin ve kalamar sürücü koltuğunda kendinizi rahat ettirin ve cehennemden çıkan bir yarasa gibi yola çıkmak aklınızdaki son şey olacak. Bu tamamen sallanmak ve geri tepmekle ilgili.

Kalkış ve performans, birçok elektrikli otomobilde elde ettiğiniz etkileyici dalgalanmadan yoksundur, ancak teslimatında pürüzsüz ve doğrusaldır, zahmetsizdir ve seyir hızına yeterince çabuk ulaşır. Performans ICE açısından yeterli, ancak birçok EV rakipleri tarafından geride bırakılıyor – 0-100 km 9.7 saniyede çıkıyor ve maksimum hızı 150 km. Yine de, yoldan bu kadar hızlı bir şekilde uzaklaşmak, bataryanın rezervlerini tüketiyor, bu nedenle, MX-30 ile Mazda‘ya benzer bir mantığı kullandığı için Citroen‘e alkışlar.

Düşük seviyelerde rüzgar ve yol gürültüsüyle otoyol iyileştirmesi etkileyicidir, çukurlar ve kırık asfalt gibi yüzey düzensizliklerinden yalıtım da çok etkilidir. Hydropenumatic eski yapının sonunu kınayan tüm Citroen gelenekçileri için yeni düşünce tarzı, hızlı ve dengeli olmayabilir, ancak ödün vermeden benzer seviyelerde genel konfor sunar.

İzolasyonda, sürüş ve yol tutuşu, pürüzsüz sürüş arabaları yapmak için mirasını canlandıran bir markadan beklediğiniz gibidir. Direksiyon hafiftir ve his bakımından eksiktir, ancak doğru ve iyi donanımlıdır, frenler ise pedal hissi, modülasyon ve direksiyon hissi açısından çoğu EV’den daha iyidir. Hızlanınca, tümsekleri düzleştiriyormuş gibi hissettiriyor ve virajlarda da biraz hantal geliyor.

Citroen e-C4 şarj ve menzil özellikleri

Citroen e-C4, 135 hp elektrik motoruna ve 50 kWh bataryaya sahiptir. Bu, onu Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric ve en üst seviye Volkswagen ID.3‘lerin arkasına koyuyor ve 350 kmlik resmi WLTP menzili bir süper mini için iyi görünse de, bugünlerde daha büyük bir aile arabası için biraz sıska tarafta.

İyi haber şu ki, Citroen e-C4 100 kW’a kadar hızlı şarjı destekliyor ve pilin % 80’inin düzgün bir şarj istasyonunda 30 dakika içinde şarj edilmesini sağlıyor. Evde şarj için ücretsiz bir Tip 2 kablo alırsınız, bu da normal bir 7,4 kW şarj cihazının yedi saat 30 dakikada % 100 şarja ulaşmasını sağlar.

Hangi versiyonlar mevcut?

Aralarından seçim yapabileceğiniz üç Citroen e-C4 modeli vardır – Sense Plus, Shine ve Shine Plus. Tüm modellerde LED farlar, 10.0 inç dokunmatik ekran, Otomatik Acil Durum Freni (AEB), Şeritte Kalma Yardımı ve Sürücü Dikkat Uyarısı bulunur.
Ön koltuktaki yolcular için bir tablet bilgisayar tutucusu, LED iç aydınlatma, bir arka park kamerası ve aralığın daha da yukarılarına uyarlanabilir hız sabitleyici alabilirsiniz. Yükseltilmiş hoparlörlere sahip birinci sınıf bir hi-fi sistemi ve bir subwoofer eklenmesi, onu Shine Plus‘a dönüştürür.

Citroen e-C4 alınır mı?

Citroen’in e-C4’ü, bir EV’ye dalmak isteyenler için seçenekleri genişletmek için uzun bir yol kat eden sevimli bir elektrikli otomobildir. Konforu en üst düzeye çıkarma ve gereksiz yere Nurburgring-honlanmış aile arabaları neslinde yaygın olan gittikçe artan yorucu yol tutma ön yargısından kaçınmaya yönelik tek fikirli arayışından dolayı sevdiğimiz özgün görünümlü bir modeldir.

PSA’nın aynı görünen EV’ler ve ICE arabaları sunma stratejisi, yaygara koparmadan elektriğe geçmek isteyenler için de ilginç. Şu anda, e-C4’ün ana rakipleri, çeşitli alanlarda eskimekte olan Nissan Leaf ve mükemmel Volkswagen ID.3. Her ikisi de, baştan aşağı bu şekilde tasarlanmış, daha iyi menzil ve verimlilik sunan ısmarlama EV’lerdir. Ancak Citroen e-C4 her ikisinden de daha rahat.

Citroen, yeni e-C4’ün konfor ve zarafet üzerinde yoğunlaşan daha kapsamlı bir ürün olarak daha geniş bir alıcı yelpazesine hitap edeceğini umuyor. Uygun fiyatlı görünüyor ve etkileyici miktarda ekipmanın yanı sıra ücretsiz bir ev tipi şarj cihazı ile birlikte geliyor.

Mevcut haliyle, Citroen’in e-C4 ile doğru notu yakaladığını ve pil menziliyle ilgili şüpheleri bir kenara bırakarak, EV pazarına etkileyici bir yeni ekleme olduğunu düşünüyoruz.

Pinterest
Exit mobile version