Yeni Elektrikli Genesis Modelleri Kablosuz Şarj 2021 de Kullanıma Sunacak

Yeni Elektrikli Genesis Modelleri Kablosuz Şarj 2021 de Kullanıma Sunacak. Peki Tesla Bu Konuda Ne Düşünüyor.

Bir otomobil üreticisi yeni bir elektrikli araç piyasa çıkardığında, mevcut Tesla modellerinden biriyle anında karşılaştırılır. Tesla‘nın pazara ilk giren olmanın sağladığı avantaj budur. Ancak Hyundai Motor Group, çıkartmaya hazırlandığı Genesis markalı elektrikli araç modelleri için yenilikçi bir teknoloji detayı ortaya koyuyor. Tesla‘nın devasa gölgesinden kurtulmayı umuyor. HMG, 2021 Genesis modelinin, mevcut hiç bir Tesla modelinde bulunmayan bir özellik olan şarj teknolojisini içereceğini açıkladı.

Genesis, bir üretimde ki elektrikli aracını için geliştirdiği kablosuz şarjı, ticarileştiren sektörde ki ilk otomobil üreticisi olacak. BMW şu anda benzer bir teknoloji sunuyor. Ancak yalnızca bir pilot program olarak. Burada ki teknoloji, kablosuz şarj teknolojisinde lider olan WiTricity tarafından geliştirilmiştir.

Kablosuz araç şarjını yerel alt yapıya dahil etmek için sonsuz olasılık vardır. Bir park yerine kadar gide bildiğinizi ve bir fişi elinize almanıza bile gerek kalmadan şarj edebileceğinizi hayal edin. Uzak gelecekte, elektrikli arabalar sürüş sırasında kablosuz olarak bile şarj edilebilecek. WiTricity‘nin kablosuz teknolojisi, özel bir konut için yerde bir şarj alanı ile kullanılabilir veya bir park yerinin kaldırımına gömülebilir.

Genesis ayrıca WiTricity‘nin sürücüleri her trim seviyesinde şarj maliyetleri konusunda uyaran “P&C (Tak ve Şarj Et)” teknolojisini dahil etmeyi planlıyor. Araç, kullanıcıyı tanımlanabilecek ve şarj kablosunu bir istasyona takarak otomatik olarak ödeme yapabilecek. P&C teknolojisi, eG80 olarak adlandırılacağı söylenen 2021 Genesis G80‘in (aşağıda resmedilmiştir) yakında çıkacak olan elektrikli modelini piyasaya sürecek. Ayrıca, şu anda ‘JW‘ proje adını kullanan, tasarlanan bir Genesis elektrikli crossover‘da (yukarıda resmedilmiştir) yer almaktadır.

Kablosuz şarj, şarj istasyonlarında ayrı altyapı iyileştirmeleri gerektirdiğinden, Genesis bunu yalnızca üst donanım seviyelerinde bir seçenek olarak sunmayı planlıyor. Ancak bu alandaki yenilik, kullanılabilirlik zaman çizelgesini hızlandırabilir. Otomotiv Mühendisleri Derneği (SAE), SAE J2954‘ü onaylayarak elektrikli araçlar için ilk küresel kablosuz şarj standartlarını oluşturdu. Bu çerçeve, otomobil üreticilerinin kablosuz şarj özellikli Elektrikli arabaların geliştirmeleri için net bir yol oluşturacak. Bu da bu özelliğin 2021’in ikinci yarısında kullanılmaya başlanılacağı anlamına geliyor.

Pinterest
Exit mobile version