Peugeot e 208 incelemesi

Elektrikli bir motorun neredeyse sessiz çalışması, doğası gereği gizlidir. İster bir Jaguar i-Pace‘in kabin ileri duruşu, ister bir Mercedes EQC‘nin krom kaplı parıltısı olsun, elektrikli arabalar adlarını çok iyi duyurdu. Ancak Peugeot e 208 bu yaklaşımın dışında kalıyor.

Aslında, otomobille ilgili her şey normal. Yeni başlayanlar için 208 olarak adlandırılır ve bağımsız bir model yerine motor varyantı olarak sipariş edersiniz. Peugeot‘nun benzinli ve dizel versiyonları olarak adlandırdığı “termik” kardeşleriyle aynı yakışıklı tasarımı paylaşıyor.

Görünüm, eski 205’i, genel şekliyle, neredeyse benzer bir arka sütun oluşturan C şeklindeki serayı ve kavisli arka kısım boyunca hafif bir çubuğu çağrıştırıyor. Saf elektrikli göstergeler ise nadirdir: Yanda bir “e” sembolü, renk değiştiren bir kaput rozeti ve gövde renginde ızgara ekleri.

Yazı İçeriği

Peugeot E 208’in teknik özellikleri ve menzil bilgileri

Yerin altına monte edilmiş su soğutmalı 50 kWh pil paketi sayesinde, kokpit alanı ve bagaj alanı (311 litre, bir Fiesta‘dan daha fazla, yeni Clio‘dan daha az) termik 208’lerle aynı. Ve ön tekerlekleri gerçek süper mini tarzında döndüren de 100 kW’lık bir elektrik motorudur.

En son WLTP test döngüsü kullanılarak 350 km’de homologe edilen menzili artırmak için rejenerasyon çok önemlidir. Tek fazlı bir duvar tipi AC cihazında şarj etmek 7,5 saat sürer, ancak Peugeot e 208, her dakika pakete altı mil yükleyen ve 30 dakikada tekrar hareket etmenizi sağlayan 100 kW DC hızlı şarjı kaldırabilir.

2021 Peugeot e 208 fiyat listesi Active Premium modeli için 318.000 TL ‘den başlıyor. Standart kit, 16 inç alaşımlar, Apple Car Play ve Android Auto özellikli 7 inç dokunmatik ekran ve ayrıca temel bir otomatik acil fren sistemi içerir.
Orta sınıf Allure Premium ( 335.000 TL ‘den başlayan fiyatlarla ), sürücüler için güzel 3D dijital gösterge paneli ve renkli bir ters kamera ekleyerek muhtemelen tercih edilecek olanıdır.

Aesthetes, 357.000 TL ‘lik Peugeot e 208 GT‘yi tercih edecek, bağlantılı navigasyona sahip 10 inçlik bir merkezi dokunmatik ekran, karanlıkta çalışan ve yayaları ve bisikletlileri tespit edebilen yükseltilmiş acil frenleme, artı siyah kapı aynası kapakları ve tekerlekleri ile geliyor.

Elektrikli bir Peugeot e 208’in iç mekanı nasıldır?

Geri, boş vites veya e-sürüş için geri çektiğiniz ve rejeneratif frenleme hissini değiştirmek için tekrar çektiğiniz kavisli bir şanzıman seçici var. Standart 208 gibi, direksiyon simidi de pamuklu bir makara boyutundadır ve minicik boyutuna rağmen çeşitli derinliği ve şaşırtıcı bilgi katmanlarıyla süslü 3D gösterge bölmesini gizleyebilir.
Parlak siyah bir orta konsol, kablosuz şarj pedi ve gösterge paneli boyunca kıvrılan hoş bir karbon etkisi katmanı ile yüksek kaliteli bir ortam.

Peugeot e 208 sürmek nasıl bir duygu?

Hatchback normalliği, daha önce elektrikli bir araba kullanmadığınız sürece tamamen ruhani bir deneyime yol açar. Gaza bastığınızda Peugeot e 208, bir Tesla veya Jaguar i-Pace‘in warp hızıyla kıyaslandığında türüne göre hızlı bir şekilde hızlanır. Spor modunda, Peugeot e 208, durma durumundan 8,1 saniyede 100 km / saate yelken açar – bu, 127 beygirlik en güçlü benzinli versiyondan yarım saniye daha hızlıdır. Motorun çalışma penceresi, en yüksek hızı 150 km ile sınırlar.

Her şey çok sakin: Yanma sesleri yok ve lastik gürültüsü bu yumuşak test pistinde iyi bir şekilde bastırılıyor. 16 inçlik tekerleklerdeki yastık gibi yumuşak sürüş, bu yumuşak yaylı prototipin bir Liam Gallagher turu gibi sallanması ve yuvarlanmasıyla bu rahatlık hissini yoğunlaştırıyor. Virajlarda bolca kavrama var, ancak direksiyon biraz fazla hafif ve bir dönüşte ilerlerken bazen tutarsız bir şekilde ağırlaşıyor.

Yenilenen enerji

Ve bir de, motorun enerji yakalama moduna geçmesinin neden olduğu ilk yavaşlamadan ve eski moda sürtünme balatalarının konuşlandırılmasından kaynaklanan, elektrikli bir arabaya entegre edilmesi her zaman zor bir unsur olan frenler var. Peugeot e 208 iki seviyeli rejeneratif frenleme sunar: algılanamaz ve zar zor algılanabilir.

Gaz pedalını kaldırdığınızda Peugeot, sanki yanmalı bir arabada kayıyormuş gibi yavaşça yavaşlıyor. Daha iddialı bir ortamda, motorun uğultusu gibi yavaşlama biraz daha belirgindir.
Nissan Leaf’in tek pedallı hareket tarzının aksine, bir tuğla duvara çarpmanın anında durdurma gücüyle havalanmaya tepki verebiliyor. E-208’in fren pedalı da oldukça sarkık ve vızıltılı bir his veriyor.

Peugeot e 208’in fiyatı ve pil garantisi ne olacak?

Peugeot, pil takımını sekiz yıllık, 160.934 km garantisiyle destekleyecek ve kullanılmış EV’nizi satmaya geldiğinizde kapasitesini onaylayacak. Bunların tümü, şarjı uzaktan kontrol etmenize, arabayı önceden ısıtmanıza veya menzilini kontrol etmenize yardımcı olan bir uygulamadan gelen geniş bir hizmet yelpazesinin parçasıdır.
Bu tür özellikler, elektrikli sürücünün hayatının normal bir parçasıdır. Ve e-208 bariz bir şekilde normal bir süper minidir. Honda E gibi göze çarpmıyor veya voltunu sarı vurgulu Mini Electric gibi kılıfına takmıyor.

Bu arabalar, 240 km’nin altındaki mesafeleri nedeniyle kendilerini şehir sınırları içinde sıkışmış bulabilir. E-208, kompakt paketi, trafik ışıklarından şevkli kalkış ve sıfır emisyon özelliği ile şehirde eşit derecede evde hissettirmelidir. Ancak otoyol hızlarında rahat, medeni havası ve 300 küsur km’lik menziliyle orada sıkışıp kalmayacak. Tıpkı normal bir araba gibi.

Pinterest
Exit mobile version