Çin’in Neta Eureka 03 Konsepti

Neta Eureka 03 konsepti, 497 millik bir menzile sahip ve dört saniyede 0-62 mil / saat hızlanacak.

Çin, dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı olduğundan, yeni elektrikli araçların 2020 Pekin Otomobil Fuarı‘na hakim olması şaşırtıcı değil. Fuar daki öne çıkan elektrikli araçlardan biri, Çin için gelecekteki bir Tesla Model 3 avcısını niteleyen şık bir elektrikli sedan olan Neta Eureka 03 konseptidir. Üretime girdiğinde bu Neta şirketinin U ve N01 geçitlerine katılan üçüncü modeli olacak.

114 inç dingil mesafesi ile 189 inç uzunluğunda, 78.7 inç genişliğinde ve 55.1 inç uzunluğunda olan Eureka 03, geniş bir aydınlatmalı V ile ayrılmış ön yüzün tüm genişliğini kaplayan ayırt edici Y şekilli farları içeren şık bir tasarıma sahiptir. .

Neta-Eureka-03-Konsepti1Neta-Eureka-03-Konsepti1

Büyük bir alt ızgara soğutma sağlıyor. Ve Eureka 03 logosu bulunuyor. Şık üçgen kaplamalar yan profili süslüyor. Elektrikli sedan, çarpıcı beş kollu aerodinamik tekerleklere biniyor. Arkada, bumerang şeklindeki arka lambalar tam genişlikte bir ışık çubuğuyla bağlantılı ve ayrıca otomobilin performansına işaret eden ince bir arka spoyler var.

Neta, şimdilik konseptin güç aktarma organıyla ilgili teknik ayrıntıları gizli tutuyor. Ancak Neta, konseptin 0-100 km / s’den dört saniyede hızlanabileceğini ve NEDC döngüsüne dayalı olarak 497 mil menzil sağlayabileceğini iddia ediyor.

Karşılaştırma için, Tesla Model 3 Performansı, dört tekerleğin tümüne 480 beygir gücü gönderen çift motorlu kurulumu sayesinde 3,2 saniyede 0-62 mil / saate ulaşırken, Uzun Menzilli varyantı tek bir şarjla 322 mil menzile ulaşacak.

Konsept ayrıca Seviye 4 otonom sürüş teknolojisi ve geleneksel yan aynaların yerini alan küçük kameralarla donatılmıştır. Neta Eureka 03‘ün üretiminin 2022’de başlaması ve aynı yıl Çin’de satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca Neta Eureka 03‘ü Çin dışında satmayı planladığını henüz açıklamadı.

Pinterest
Exit mobile version