2022 de iPhone Elektrikli Araçlarını Piyasaya Sürüyor

iPhone Elektrikli Araçlarını Piyasaya Sürüyor

Bir sedan, bir SUV ve hatta bir otobüs yolda.

Bunu yapmayı asla hayal bile edemeyeceğiniz markalar, kendi araçlarımız fikrini, hayata geçirmeye başladılar. Sony’nin Vision-S konsept arabası var. Apple bir süredir kendi elektrikli aracını yerden kaldırmaya çalışıyor. Ne yazık ki akıllı telefon devi için işler hiç de iyi gitmiyor. Ancak ironik bir şekilde iphoneları bir araya getiren şirket Foxconn, Apple’ı yendi. Foxconn çeşitli fikirler üzerinde çalışıyor ve yeni arabalara yardımcı olmak için büyük otomobil üreticileriyle ortaklık kuruyor ve şimdi çalışmalarının meyvelerini, ilk kez üç yeni elektrikli araçta bize sunuluyor. Tesla gibi elektrik devlerini alt etmek istiyor.

Hon Hai Tech Day sırasında üç yeni araç ortaya çıktı. Hon Hai, Foxconn‘un çeşitli kollara sahip ana grubunun adı. ve otomotiv adı Foxtron’dur. Foxtron, Foxconn ve Tayvan’ın Yulon Motor Grubu arasındaki bir işbirliğidir.

İlk Foxtron aracı sedan ve buna Model E deniyor. Ünlü İtalyan tasarım evi Pininfarina ile ortaklaşa geliştirildi. Tam olarak çirkin değil, değil mi? 750 beygir gücüyle, çağdaş bir EV için saygın bir çıkışa sahip, ancak Foxtron, gücünü aşırı derecede etkili bir şekilde kullandığını ve iddiaya göre 0-62 mil hızla 2.8 saniyede ulaştığını iddia ediyor. Otonom bir gelecekte alakalı olmasını sağlamak, “özel bir mobil ofise” dönüşebilen bir arka koltuğu var. Yüz tanıma ile veya akıllı telefonunuzu kullanarak, kapıların kilidini açabiliyorsunuz.

Sırada, Foxtron’un tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği bir araç olan Model C var. 182,6 inç uzunluğunda. Tesla Model Y‘den birkaç santim daha kısa. Ancak yine de bir sürü depolama alanı sağlarken yedi kişiyi ağırlayabilir. Henüz güç rakamları verilmedi, ancak bu SUV, 0 – 62’lik 3.8 saniyelik bir süre ve maksimum 435 mil menzil vaat ediyor. Ayrıca Foxtron, ne tür bir fiyatlandırma beklememiz gerektiğine dair daha net bir fikir edinmemiz için herhangi bir örnek vermese de bu uzun elektrikli otomobilin eşdeğer yanmalı araçlara benzer şekilde fiyatlandırılacağını söylüyor. Yine de, olağanüstü bir performans sağlayabilir ve fiyatı düşürürken bir Tesla Model X‘ten daha fazla alan sunabilirse, kendimizi etkilenmiş sayacağız.

Son olarak, devasa bir kare otobüs ortaya çıktı. Ancak Henry Ford muhtemelen adıyla, Model T ile sorun yaşayacaktı. Foxtron‘a göre, bu araç transit yönetim standartlarına göre geliştirildi ve test edildi. Şimdiden 124.000 milin üzerinde hızlanma dayanıklılığından geçti.. Ayrıca bin saatten fazla katı mukavemet testine tabi tutulmuştur. Bir toplu taşıma aracı olarak (karavan uygulamalarının da mümkün olduğundan emin olsak da), Model T’nin özellikle hızlı olması gerekmez. Bu nedenle, sadece 74,5 mil / saat hıza çıkıyor, ancak neredeyse 250 mil menzile sahip, karbon ayak izini azaltmak isteyen kalabalık şehirler için mükemmel bir çözüm olabilir. Şimdi bunlardan herhangi birinin ana üretime ulaşıp ulaşmadığını ve ulaşırsa nerede satılacağını bekleyip görmek zorundayız.

Pinterest
Exit mobile version