Ford 1400 HP Elektrikli Mustang 8 Saniyede 400 Metre

Ford 1400 HP Elektrikli Mustang tahmin edilenden çok ama çok fazla güçlü.

Blue Oval’in 2020 yılı boyunca ortaya çıkardığı iki yüksek güçlü saf elektrikli Mustang‘den biri olan Ford Mustang Cobra Jet 1400, geleceğin pille çalışan bir drag otomobili. Geçtiğimiz Nisan ayında tanıtılan Cobra Jet 1400, 400 metrede kalkışta Ford’un gerçek draglar için geliştirilen Mustang Cobra Jet‘den daha hızlı olduğu ilan edildi. Bu araba, ağır bir şekilde modifiye edilmiş, süper şarjlı 5.2L V8 ile donatılmış.

Ancak, bir defaya mahsus Cobra Jet 1400, Ford’un toplam güç çıkışı ile ilgili beklentilerini alt üst ederek onu utandırıyor. İsimdeki “1400” mü? Bu, Ford’un otomobil için hedeflediği en yüksek “krank” beygir gücüne bir gönderme.

Gerçekte, Ford, Mustang Cobra Jet 1400‘ün aktarma organlarındaki kayıplardan sonra (kuşkusuz bir elektrikli araçta muhtemelen oldukça az olan) tekerleklerde 1.502 beygir gücünde ölçüldüğünü söylüyor. İtme gücü, her biri 350 kW (470 hp) güce sahip ve bir çift Cascadia invertörle 11.000 rpm’ye kadar dönebilen dört Cascadia Motion çift yığınlı motor seti tarafından sağlanır. Sistem, Porsche‘nin yeni Taycan elektrikli spor sedanına benzer şekilde 800 volt güç kullanıyor.

Ford 1400 HP Elektrikli Mustang’in güç aktarım mekanizmasını kontrol etmek, özellikle otomobil için yazılmış benzersiz bir kontrol algoritmasına sahip, Ford Performance ve AEM-EV tarafından ortaklaşa geliştirilen son derece gelişmiş bir veri ve kontrol sistemidir.

Tüm bunların sonucu, Ford’a göre saatte 168 mil hızla 8.27 saniyede 400 metre kalkışı çok hızlı. Daha sonra, özel Tesla sahiplerinin drag kalkış başarıları ve günümüzün otomotiv elektrik motorlarının sağladığı neredeyse anlık tork göz önüne alındığında, daha azını beklemiyorduk.

Ford Performance Motorsports Global Direktörü Mark Rushbrook, her ne kadar etkileyici olsa da, şirketin bu paketle “başarabileceğimiz şeyin sadece yüzeyini çizdiğini” söylüyor.

Rushbrook, “Ford Performance‘da hepimiz için harika ama zorlu bir proje oldu” diyor. “Mustang Cobra Jet 1400 ve yakın zamanda tanıttığımız Mustang Mach-E 1400 ile öğrenme fırsatları, ileride Ford için yüksek performanslı tamamen elektrikli araçlarda nelerin mümkün olabileceğine dair bize harika bir fikir veriyor. elektrifikasyonun sporun bir parçası olabileceğini belirlemek ve düzenlemeler geliştikçe zamanı gelince maksimum güçte Cobra Jet 1400′ü göstermek için NHRA ile çalışmaya devam etmekle ilgileniyor. ”

Pinterest
Exit mobile version