Elektrikli Porsche Macan 2022 de Yollarda

Elektrikli Porsche Macan 2022 de yollarda olacak

Taycan, Porsche‘nin ilk tamamen elektrikli modeli ve mevcut model serisindeki tek elektrikli arabası. Ancak 103.800 $ ‘lık bir başlangıç fiyatı ile kitlesel pazar için ulaşılamaz. Bununla birlikte, Porsche‘nin en çok satan Macan modelini temel alan daha uygun fiyatlı bir EV üzerinde çalıştığını bir süredir biliyoruz. Tamamen elektrikli Macan için prototip testleri kısa bir süre önce başlamıştı. Casus fotoğrafçılar Macan EV test aracını gerçek yol ortamında yakalamayı başardılar.

Ne yazık ki yağmur ve sis, fotoğrafların olabildiğince net olmadığı anlamına geliyor. Ancak bazı tasarım detayları hala görülebiliyor. Kamuflaj sayesinde daha büyük görünürken, farların da Taycan‘ın ki ile benzer ince bir şekle sahip olduğunu görebiliyoruz.

Normal Macan ile karşılaştırıldığında, tamamen elektrikli versiyon, bazı açılardan Cayenne Coupe gibi görünmesini sağlayan daha düşük bir tavan çizgisine sahip. Coupe tarzı bir gövde stilini benimsiyor gibi görünüyor. Ayrıca, normal Macan‘a takılmayan geri doğru uzayan bir arka spoyler de bulunuyor. Tamamen elektrikli bir model olan arkadaki egzoz boruları sadece gösteri amaçlı.

Güç aktarma organı detayları hala bilinmiyor. Ancak Porsche, Macan elektrikli aracının Turbo ve Turbo S ile aynı seviyede performans sunacağını doğruladı. Referans olması açısından, en üst seviye Porsche Macan Turbo, 2.9’dan 434 hp ve 406 lb-ft tork üretiyor. İkiz turbo V6 bulunuyor.

Sürüş menzili de hala bir gizem. Ancak 203 mil olarak derecelendirilen Taycan 4S‘den daha yüksek bir EPA aralığına sahip olması bekleniyor. Porsche‘nin ilk elektrikli Macan‘ının temelini, Audi tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni Premium Platform Electric mimarisi temel alacak.

Porsche, herkesin tamamen elektrikli arabaları benimsemeye hazır olmadığını bildiğinden, yeni nesil Macan‘ın yanmalı motor versiyonu da elektrikli modelle birlikte satılacak. Elektrikli Macan‘ın üretiminin 2022’nin sonunda başlaması bekleniyor, bu nedenle 2021’de resmi bir açıklama olabilir.

Pinterest
Exit mobile version