Elektrikli Nissan Note Japonya’da Piyasaya Sürüldü

Elektrikli Nissan Note’un tasarım dili yeniden şekilleniyor.

Nissan, 2010 yılında tamamen elektrikli Leaf‘i piyasaya sürdüğünden beri Amerikan elektrikli araç pazarında büyük atılımlar yapıyor. Bu geçirdiği on yıl, Chevrolet Bolt gibi rakiplerinin seviyesinde değer ve performans sunmaya devam ediyor. Üretici şimdi tamamen elektrikli ürün yelpazesini, Nissan‘ın e-Power elektrikli güç aktarım mekanizmasıyla özel olarak sunulan tamamen yeni Nissan Note‘un Japonya lansmanıyla genişletti. Bu, Nissan Kicks e-Powerın Japonya, Tayland ve Endonezya’da piyasaya sürülmesinin ardından geldi. Nissan, 2023’ün sonunda bir milyon elektrikli araç satacağını umut ediyor. Nissan Note, şirketin tasarım ve güç aktarma sistemi tasarımlarının evrimini sergiliyor ve şirketin nereye gittiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Elektrikli Nissan Note

Yeni Nissan Note, ince hatlı farların altındaki ticari marka V-line ızgarayı ve bir “kılıç bıçağına” benzemek üzere tasarlanmış 16 inçlik alaşım jantlarda yuvarlanmaları içeren yeni bir dış tasarım sergiliyor. Not, iki tonlu seçenekler dahil 13 gövde renginde mevcuttur. İç mekanda yeni “sıfır yer çekimi” koltuklar bulunuyor. Genel iç mekan, bulunduğu sınıf rakiplerinden daha üstün. İç mekan ayrıca kablosuz şarj, navigasyon ve yeni geliştirilmiş bir multi medya ekranı gibi yeni teknolojilere de sahip.

Note‘nin kaputunun altında, Nissan‘ın beğeni toplayan e-Power elektrikli güç aktarım mekanizmasını dört tekerlekten çekiş ile alıyor. Bu ikinci nesil güç aktarım sistemi torkta yüzde 10 ve güçte yüzde 6 artış sunuyor ve yeni invertör artık% 40 daha küçük ve% 30 daha hafif.

Nissan‘ın işletme müdürü Ashwani Gupta, “2016 yılında Note e-Power, Japonya’da satışa başlar başlamaz çok satan bir satıcı haline geldi” dedi. “Bu yepyeni Note ile, e-Power‘ın keyfini daha da fazla müşteriye sunmak istiyoruz. E-Power‘ı deneyimledikten sonra, müşteriler tarafından neden iyi karşılandığını anında keşfedeceksiniz. Doğrusal ve heyecan verici hızlanma sunuyor. Gupta, % 100 elektrikli motor sürücüsüne özgüdür ancak pil şarjının kısıtlanması yoktur. Bu, e-Power‘ın gücüdür “şeklinde sözlerini tamamladı.

Japon alıcılar, temel model için 2.029.500 JPY ( 19.443 $, 154,7429 TL ) gibi rakamlara satın alınabilecek. Elektrikli Nissan Note modelinin, Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ve Elektrikli Nissan Note fiyatının ne olacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

Pinterest
Exit mobile version