Elektrikli BMW i4 Sedan Üretime Hazır

Elektrikli BMW i4 ‘de herhangi bir gecikme olmayacak.

Pek çok otomobil üreticisinin ayaklarını durmak için mücadele ettiği küresel salgının neden olduğu yıkıcı durumdan çok ama çok etkilendi.

BMW firması, i4 elektrikli sedanının piyasaya sürülmesinin 2021 yılında yollarda olacağından bir hayli emin. Bu sadece umut verici bir iyimserlik değil tabi ki.

Şirketin BMW‘nin Münih‘te olan fabrikasında, Tesla Model 3 ile rekabet edecek BMW i4‘ün üretimine hazır olduğu doğrulandı.

Değişiklikler BMW i4‘ün artık benzinli, hibrit ve dizel motorlu BMW’lerle aynı üretim hattında üretilebilmesini sağladığından, fabrikanın kapsamlı dönüşümü tarihinin en büyüğü değişimi olarak tanımlanıyor

Tesis Direktörü Robert Engelhorn, “Tesisin kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılmasını ve dönüştürülmesini başarılı bir şekilde, programa uygun ve sorunsuz bir şekilde tamamladık,” dedi.

Toplam 200 milyon € yatırım gerektiren fabrikanın başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve dönüştürülmesi için şirketin “olağanüstü planlama ve hazırlığını” övdü.

Elektrikli BMW İ4‘ün üretiminin bazı yönleri, kaporta işlemleri gibi mevcut sistemler kullanılarak gerçekleştirilebilirken, batarya ve elektrikli BMW i4‘ün zemin montajı gibi parçalar, benzersiz sistemlerin uygulanmasını gerektirdi.

Bununla birlikte, BMW‘nin EV fabrikasının son birkaç hafta boyunca hazırlandığı sadece elektrikli i4 değil.

3 Serisi ve 3 Serisi Touring‘in hem yakıtlı hem de hibrit motorlu türevlerinin yanı sıra yüksek performanslı M3 sedan için işlemler ve sistemler de devreye alındı.

BMW‘nin EV fabrikasının etkileyici esnekliği dikkate değer. Oysa Porsche kendi elektrikli sedanı Taycan için özel bir üretim tesisi kurmayı seçti.

Üretimi bittiğinde, elektrikli BMW i4, WLTP döngüsüne, mevcut dört tekerlekten çekişe bağlı olarak 370 milden fazla bir menzil sunacak.

En hızlı model, yaklaşık dört saniye içinde 100km/saat hıza ulaşabilecek.

Pinterest
Exit mobile version