2022 Volkswagen ID4 Elektrikli Arabalar İçin Tüyo Mu Veriyor?

2022 Volkswagen ID4 sadece birkaç hafta sonra piyasaya sürülecek.

Uygun fiyatlı elektrikli otomobiller için yeni bir dönem başlamak üzere. ID.4, VW‘nin küçük hatchback ve crossover‘lardan büyük kamyonetlere kadar çeşitli modelleri barındırabilen yeni ölçeklenebilir MEB elektrikli platformunu kullanıyor. VW, MEB‘in orijinal Samba otobüsünden retro tasarıma sahip elektrikli minibüsler ID.Buzz ve ID.Cargo‘nun temelini oluşturacağını zaten doğruladı.

Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi‘nde yayınlanan yeni bir ticari markaya göre, VW‘nin elektrik serisi geçmişinden başka bir patlama yapabilir. Alman otomobil üreticisi kısa süre önce ‘e-Thing‘ adını ticari markalaştırdı. Muhtemelen The Thing‘in yeni bir elektrikli versiyonunu için tüyo verdi.

Hatırlamayanlar için VW Type 181, İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan askeri Kubelwagen‘in sivil özelliklere sahip bir versiyonuydu. ABD’de Thing olarak pazarlandı. Ancak Batı Almanya‘da Kurierwagen, Birleşik Krallık’ta Trekker, Meksika ve Güney Amerika’da Safari ve İtalya’da Pescaccia gibi dünya çapında başka isimler olarak tanındı ve sevildi. 1968’den 1983’e kadar 90.000’den fazla montaj hattında, tümü çıkarılabilir kapılar ve açılır kapanır tavan bulunur.

VW, ID Buggy ile benzer bir konsepte sahipti, ancak son söylentiler projenin iptal edildiğini iddia ediyor. E-Thing markası, ID Buggy‘nin geliştirme çabalarının boşa gitmeyeceğine dair ilk ipucumuzdur dedi. Bu arabanın mükemmellik potansiyeli var.

2022 Volkswagen ID.4

Orijinal Thing, Ferdinand Porsche tarafından ordu tarafından kullanılacak gösterişsiz bir araç olarak tasarlandı. Tanıdık geliyor mu? Jeep Wrangler ile aynı başlangıç hikayesi. VW, bir Wrangler veya yeni Bronco için alışveriş yapan insanlara daha küçük bir alternatif olarak Thing‘i hafif arazi potansiyeline sahip küçük bir EV olarak geri getirebilir. Ayrıntılar çok az, bu nedenle bir konsept veya üretim duyurusu görmemiz birkaç yıl alabilir.

Pinterest
Exit mobile version