2021 Audi e-tron S Sportback İncelemesi: Güç ve Stil

2021 Audi e-tron S Sportback‘in ilk çıkışından sadece birkaç ay sonra daha yüksek performanslı kardeşi geliyor. Audi e-tron S Sportback ile tanışın, yaklaşık 500 beygir gücünde dört kapılı coupe gövde stili crossover, daha geleneksel tarzda tasarlanmış e-tron S SUV’ye daha göz alıcı bir alternatif olarak hizmet veriyor. Arkadaki ekstra bagaj alanına ihtiyacınız yoksa ve arka koltukta biraz tavan boşluğu bırakabiliyorsanız, Sportback tam size göre. Bununla birlikte, biraz daha pahalı ama yine de Audi’nin tamamen elektrikli e-tron modellerinden hiçbiri ucuza gelmiyor.

E-tron S muadili gibi, e-tron S Sportback de segmentte bir ilke sahiptir: üçlü elektrik motorları. Bu sadece bol miktarda güce izin vermekle kalmaz, aynı zamanda genel sürüş dinamikleri ve yol tutuşuna yardımcı olur. Bol lüks, markaya özgü olağanüstü yapım kalitesi ve bağlantı ve sürücü destek teknolojilerindeki en son gelişmelerle birleştiğinde, e-tron S Sportback alıcı bulmakta hiç mi hiç sorun yaşayacak.

Yazı İçeriği

2021 Audi e-tron iyi bir SUV mu?

Geleneksel Yan Aynalar Opsiyonel

Yukarıda ki fotoğraflarda yeni e-tron S Sportback hakkında fark edebileceğiniz ilk şeylerden biri, geleneksel yan aynaların olmamasıdır. Bunun nedeni sadece standart olmalarıdır. Alıcılar, bunun yerine, iç ekran ekranlarına olanların görüntülerini gönderen sanal dış ayna kameralarını tercih edebilir. Bu sadece havalı değil, aynı zamanda sürükleme kat sayılarının iyileştirilmesine de yardımcı oluyor. Diğer aerodinamik odaklı tasarım noktaları arasında akış optimizasyonlu tekerlek yuvası uzantıları ve ön frenlerin soğutulmasına yardımcı olmak için kontrol edilebilir bir soğutma hava girişi yer alıyor.

Standart e-tron Sportback ile karşılaştırıldığında, S varyantı, aracın normal Sportback‘ten 0,9 inç daha geniş olmasına rağmen, sadece 0,26’lık bir sürtünme katsayısı elde etmeye yardımcı olurken, daha cesur bir görünüm veren genişletilmiş tekerlek tabanlarına sahip.

Diğer benzersiz tasarım öğeleri arasında daha agresif ön ve arka tamponlar ve neredeyse tüm gövde genişliğini uzatan bir arka difüzör bulunur. Hem ön hem de arkada gümüş kaplama ve alüminyum dış ayna kapakları da var. 20 inçlik jantlar standart olarak geliyor. İsteğe bağlı 21 inç ve gelecek yıldan sonra 22 inç jantlarla birlikte geleceği belirtiliyor. Bu arada Audi’nin Matrix LED farları da başka bir opsiyonlu seçeneği.

Audi Interiors En İyisidir

Genel iç tasarım, standart e-tron Sportback ile neredeyse aynıdır, ancak Audi özellikle S versiyonunda daha koyu renkler kullanılmış. Birkaç standart özellik arasında deri ve Alcantara kaplı elektrikli ayarlanabilir spor koltuklar, alüminyum kaplama öğeleri (isteğe bağlı karbon) ve ortam aydınlatması bulunur.

İki büyük ekrana sahip tamamen dijital MMI dokunmatik ekran sistemi bir başka tanıdık görüntülerden. İsteğe bağlı baş üstü ekranı, çok sayıda çevrim içi hizmet ve bir navigasyon sistemi ile birleştiğinde, büyük ölçüde geleneksel kokpitten ve düğmelerden arınmış sanal kokpiti oluşturuyor. Genel yapı kalitesinin uyumu ve bitişin olağanüstü olmasını için tasarlanmış .

E-tron S Sportback, daha agresif dış tasarım için iç hacimden feragat edilmiş. Arka koltuktaki yolcular bir miktar tavan da basıklığı hissedebilirler. Arka koltukların arkasında da ufak hacimli bagaj var. Ama tabi ki bu güzel bir stil için ödenebilecek bir bedel.

Tamamen Elektrik Gücü

E-tron S Sportback, Audi serisine katılan en yeni tamamen elektrikli bir araç, ancak e-tron S SUV ile birlikte, aynı zamanda üç elektrikli motora sahip ilk seri üretim araç. İkisi arka aksa, üçüncüsü öne güç sağlar. Bununla birlikte, normal sürüş sırasında yalnızca arka motorlar devreye giriyor; ön motor yalnızca ek performans veya ek çekiş gerektiğinde devreye sokulabiliyor. Bu arka motorlar, tek hızlı bir şanzıman aracılığıyla her bir tekerleğe doğrudan tork gönderiyor; mekanik bir diferansiyele gerek duyulmamış.

Ve güçten bahsetmişken, e-tron S Sportback toplam 496 beygir gücü ve 717 lb-ft torka sahiptir. 0’dan 100 km/saate çıkmak sadece 4,5 saniye sürüyor ve en yüksek hız elektronik olarak 209 km ile sınırlandırılmış.

Tam şarjla, tahmini menzil Avrupa WLTP test döngüsünde 363 kmdir. Resmi EPA testi henüz gerçekleşmedi.

Ve zaman zaman biraz drift yapmaktan hoşlananlar için, ESC stabilizasyon kontrolünü “Sport” moduna ve sürücü seçimli dinamik yol tutuş sistemini “Dinamik” moda ayarlayın. Bozuk bir yol veya yolda diğer nesneler olması durumunda, sürüş yüksekliğini 7 cm kadar yükseltebilirsiniz.

2021 Audi e-tron S Sportback Fiyatı ve Rekabeti

Audi, tamamen elektrikli SUV serisine Sportback gövde stilini tanıtan ilk otomobil üreticisidir, ancak sonsuza kadar bu şekilde kalacağını beklemiyoruz. BMW, Mercedes-Benz gibi büyük üreicilerde Audi‘nin peşinde takipte. Ancak şu an için Audi e-tron S Sportback en yakın rakibi, 94.600 $ ‘dan başlayan fiyatı ile Tesla Model X Performance.

Audi şimdilik ABD fiyatlarını açıklamadı, ancak e-tron S Sportback Avrupa’da 96.050 Euro’dan başlayacak, e-tron S SUV‘den sadece 2.250 Euro daha fazla. Satışlar bu sonbaharda Avrupa’da başlayacak ve bir süre sonra ABD’den sonra başlayacak. Türkiye fiyatı da henüz netlik kazanmadı.

Diğer Audi Modellerine göz atın.

Audi E-Tron Fiyatı ve Özellikleri

Pinterest
Exit mobile version